Szczególnie często wybieranym rodzajem ryb z naszej hodowli są pstrągi wędzone. Odbiorcy i dystrybutorzy, do których skierowana jest oferta, stale chwalą walory jakościowe, jak i smakowe dostarczanych przez nas ryb.

Jędrność i wyjątkowa soczystość mięsa uzyskiwana jest m.in. dzięki temu, że do hodowli wykorzystujemy naturalną, czystą wodę prosto z Tatr. Doskonały smak to także efekt odpowiedniej diety i świetnej jakości pożywienia, które dostarczamy rybom. Nasze pstrąga wędzonego cechuje również relatywnie mała liczba ości, dzięki czemu są bardzo łatwe i wygodne w jedzeniu oraz są lubiane szczególnie przez dzieci.

Każdy pstrąg wędzony, który znajduje się w naszym asortymencie, ma wagę od 200 do 500 gramów i długość kilkudziesięciu centymetrów. Ryby możemy zapakować w specjalne kartony, zakonserwować je próżniowo lub sprzedać luzem. Dania na bazie oferowanych ryb będą wspaniale smakowały, a także dostarczą wszelkich, niezbędnych każdemu człowiekowi składników.

Udostępniamy dwa najpopularniejsze gatunki tej ryby: potokowe oraz tęczowe.

  • Tęczowe – są bardzo popularne w kuchni zachodniej. Cechuje je wysoka zawartość witamin z grupy B poprawiających ogólną kondycję organizmu. Oprócz tego, każdy pstrąg dostarcza także zdrowe kwasy z grupy omega-3.

  • Potokowe – podobnie jak gatunek tęczowy, również są doskonałe w smaku, a ich mięso jest lekkie i delikatne. Są doskonałym źródłem białka. Mają także w sobie relatywnie dużo niacyny (witaminy B3) oraz Witaminy E i B6.

Bardzo zwracamy uwagę na jakość i świeżość oferowanych ryb – chcemy dostarczać naszym klientom jedynie najwyższej jakości i zdrowe pstrągi. Dzięki temu, że wędzimy je tradycyjnymi metodami, zachowują bardzo dobry smak, mają delikatną konsystencję mięsa i doskonale wyglądają, a także charakterystycznie pachną. Dzięki tym walorom są tak cenione i chętnie kupowane przez naszych klientów.

Zachęcamy do skorzystania z oferty. W razie pytań prosimy i kontakt – nasz doświadczony zespół odpowie na wszelkie wątpliwości.

Pstrag-wedzony-1