Już od pięciu lat prowadzimy hodowlę, cenionej na całym świecie za walory smakowe, wyjątkowej ryby – węgorza europejskiego.

Pyszny luksus

Ta wyjątkowa pod każdym względem ryba pochodzi z Morza Sargassowego, skąd pozyskiwana jest przez specjalistyczne firmy prowadzące odłów. Narybek węgorza może być poławiany jedynie w okresie między listopadem a kwietniem – w zimę ryba ta jest zdecydowanie mniej aktywna. Nie produkuje ikry w niewoli. Dzięki temu, że współpracujemy z renomowanymi i profesjonalnie zajmującymi się odłowem przedsiębiorstwami z Holandii, Anglii, Danii czy Francji, mamy pewność co do wysokiej jakości oferowanych ryb.

Doskonałe walory smakowe węgorza

Ryba ta może dorastać nawet kilkanaście lat i dopiero po tym okresie często jest przygotowywana w potrawach. Jest ona bardzo ceniona przez wielu jej konsumentów – charakteryzuje się bogactwem rozmaitych składników odżywczych, wielu minerałów i witamin. Co więcej, może zapobiec skutkom nadciśnienia tętniczego i miażdżycy, zawałowi czy nawet udarowi mózgu – posiada w sobie dużą ilość kwasów tłuszczowych omega-3, które chronią przed tymi schorzeniami. Ponadto, cechuje się delikatnym, rozpływającym się w ustach, świetnym mięsem.

Wybierz narybek węgorza od sprawdzonego producenta

Dzięki bogatemu doświadczeniu i odpowiedniej wiedzy o hodowli narybku, jesteśmy często wybierani przez różnych klientów. Możemy się pochwalić roczną produkcją nawet 150 ton tej ryby, dzięki czemu możemy spełnić oczekiwania i potrzeby każdego przedsiębiorstwa. Zapewniamy wysoką jakość ryby oraz jej świetne walory smakowe.

Sprzedajemy również narybek węgorza szklistego, czyli ryb bardzo drobnych, wręcz przezroczystych mierzących około 10 cm – wykorzystywane są one do zarybień różnego rodzaju rzek, jezior oraz obiektów hodowlanych.

Zachęcamy do kontaktu z nami – przedstawimy szczegóły oferty oraz odpowiemy na wszelkie wątpliwości i pytania na temat naszego narybku. Postaw na wysoką jakość oraz doświadczenie i wybierz naszą ofertę.

Hodowla-Wegorza-narybek-węgorza-1-1